Advent Talent is een initiatief van de Adventkerk te Amersfoort.

Advent Talent is het vrijwillig beschikbaar stellen van onze talenten voor gemeenteleden en anderen die hulp nodig hebben.

Ik wil me aanmelden als:

 
Als vrijwilliger!
 
Van een hulpvraag!

Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Meld u aan voor de nieuwsbrief:

 

 
 

Fotoalbum

Oktober 2016: Winterkleding naar Irak

Fadi Mikhael heeft de diaconie van de Adventkerk gevraagd of wij willen helpen met het inzamelen van (winter)kleding voor Irak.
Fadi is als 16 jarige jongen met zijn familie gevlucht uit Irak.
Natuurlijk waren wij als diaconie bereid om daarbij te helpen.
Zaterdag 8 oktober 2016 is er kleding ingezameld, wat een prachtig resultaat van ongeveer 1250 kg kleding heeft opgeleverd. 
De kleding is in de week daarna gesorteerd en verzendgereed gemaakt. Ca 250 kg aan niet direct bruikbare kleding is na overleg aangeboden aan de Kledingbank in Amersfoort.
Naast de kledinginzameling is er ook geld ingezameld, via tonnen in de kerk, tijdens de inzameling zelf en ook via de bank zijn giften overgemaakt. Een overweldigend resultaat: ruim €1500! Hiermee kunnen de transportkosten naar verwachting worden bekostigd en wellicht kan van het resterende geld b.v. nieuw ondergoed worden gekocht, dat ook meegezonden kan worden. Allen die op de een of andere manier hebben bijgedragen, heel hartelijk dank, het was hartverwarmend! 
Namens Fadi en de diakenen

 
Winterkleding naar Irak

sept 2016: 3 fietsen geregeld

Tijdens een diaconaal bezoek bleek er bij een familie behoeft te zijn aan fietsen. Via Advent-Talent binnen een week geregeld.

 
# fietsen voor familie geregeld

27 september 2014: Opruimen van de tuin van Gijs Duits

Met Gerard, Jan, Marleen, Ruben en Marcel 3 uurtjes doorgepakt. Gesnoeid, boom gekapt, geharkt, een mierennest opgeruimd, 2 volle aanhangers. Prachtig resultaat: Gijs heeft weer veel meer licht in de tuin en woonkamer.

Binnenkort nog nieuwe gaas aanbrengen en dan kan er geen hond meer in de tuin komen.

 
 
20 april 2013: Diaconaledag 2013
 
31 maart 2012: Tuinonderhoud
 
De vrijwilligers: Ruben, Marleen met haar dochter, Gonnie, Erwin, Joke en Frank.
De tuin opknappen bij Coby is prima gelukt. We hebben ons geconcentreerd op het deel van de tuin, waar ze vanuit haar keuken op neer kijkt. Het rechterdeel hebben we 'in waarde gelaten' en is speelveld voor de hond! We begonnen om 9.00 uur met het grasmaaien, onkruid tussen tegels en border halen en de struik tegen de schutting snoeien en kikkers tellen ;-) Of niet Ruben... Om 11.00 uur afgerond en bloemetjes gepoot. Vervolgens samen met Joke nog vaste planten in de border gezet en naar de ROVA met snoeiafval gereden.
 
4 februari 2012: Verhuizing alleenstaande vrouw
 
Verhuizing alleenstaande vrouw
Op de foto de vrijwilligers: Marleen, Henk, Joke, Tetman, Ruben en Marcel.
De verhuizing is prima gelukt. Het was die dag wel erg koud -14 graden om 8:30!!! Maar we werden al snel warm van het verhuizen van de spullen van de bovenwoning. Bovendien was het erg gezellig! In twee rondes waren de spullen verhuisd en rond 12:15 konden we afscheid nemen. Mevrouw was erg blij met onze hulp.
We mochten gebruik maken van een vrachtauto van steenhouwerij Bus.
 
19 juni 2010: Actiedag met Stichting Present